Друштво Здравље Најновије вести

Смањен одзив добровољних давалаца

Акција добровољног давања крви у организацији Полицијске станице и црквене општине у Бајиној Башти, организује се 48 пут.

Према речима др Бранкице Тешовић, резерве крви нулте позитивне крвне групе су на врло оскудном нивоу, а оперативни програм је смањен.

”Искрено се надам да ће се одазвати велики број грађана. У сваком случају хвала свим људима који су издвојили време и дошли да дају крв. Искористила бих прилику да позовем све даваоце О+ крвне групе из овог краја који су расположени да дају крв, да то могу урадити сваког радног дана у Служби за трансфузију крви Ужице. Тренутно се не раде само хитни оперативни захвати и онколошки пацијенти”, каже др Тешовић.

”До сада је крв дало 10 добровољних давалаца, мада се надамо да ће до 15 часова тај број бити много већи. Ми сваке године тромесечно организиујемо акцију добровољног давања крви. Некада је то у цркви у Црвици, некада у Рогачици ево данас смо у цркви Св. пророка Илије”, наводи Дарко Савић из Полицијске станице Бајина Башта

Сличне вести

БАЈИНА БАШТА: У четвртак усвајање буџета за 2022. годину

КОЛУМНА: Библиотека на крају тунела

Здрава Србија предала листу за локалне изборе

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више