Здравље Јавне установе Ковид-19 Најновије вести

Дом здравља од данас у ковид систему

Одлуком директора Здравственог центра Ужице Дом здравља у Бајиној Башти од данас је поново у ковид систему. Због погоршане епидемијске ситуације, од данас поново раде ковид болница и дневна болница. То је четврти пут од почетка пандемије како је Дом здравља у црвеној зони.

”Стационар поново постаје ковид болница, а одељење некадашње гинекологије дневна болница. Стационар ће од данас поново примати ковид позитивне пацијенте који буду упућени од стране инфектолога из Ужица”, каже др Илинка Раковић

У односу на претходни период број прегледа у бајинобаштанској ковид амбуланти је повећан, тако да се дневно обави измедју 120 и 150 прегледа. У последња 24 сата прегледана су 133 пацијента.

Од укупног броја тестираних половина има позитиван налаз на ковид, каже Раковићева. Додаје да је клиничка слика блажа и да се пацијенти на преглед јављају са болом у грлу, кијавицом, повишеном температуром која траје два до три дана.

Сличне вести

Полиција и СПЦ организују добровољно давање крви

Чаршијске

КОЛУМНА: И после Тита – Тито

Ускоро субвенције за енергетску санацију објеката

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више