Друштво Најновије вести

Школа скијања на Награмку

И ове године Скијашки клуб “Тара” традиционално је организовао школу скијања за најмлађе у ски центру Награмак у селу Секулић на Тари која је поново отворена након пет година. Школа скијања је организована у периоду од 02. до 21. јануара и према речима Бранка Стевановића професора фискултуре и руководиоца школе скијања, основни мотив је био да се оживи скијање на територији Општине Бајина Башта јер сматра да Бајина Башта има потенцијал за развој зимског туризма.

Сваког дана полазницима је обезбеђен превоз из града до Секулића и назад а време на стази проводи се у два интервала између којих је организован ручак.

Учесницима је обезбеђена основна скијашка опрема која се састоји од скија, скијашких ципела (чизама) и штапова.

“Оно што је ново на скијалишту Награмак је још једна стаза за децу у дужини од око 200 метара. Интересовање је, као и ранијих година велико, а деца обожавају да се друже, буду на снегу и наравно науче да скијају. Потрудили смо се да услови буду добри, а надамо се да ће нас и време до краја послужити” – каже Стевановић.

Уколико време буде послужило, а температуре и снежни покривач буду погодни за скијање, скијашка стаза ће радити до краја скијашке сезоне, а у зависности од трајања зимског распуста зависиће и одржавање школе скијања, напомињу организатори.

Сличне вести

Да ли ико чисти Национални парк на Тари?

Чаршијске

Да ли „забринутост“ значи „волети“!?

Чаршијске

Поједина села без струје

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више