Друштво Најновије вести Туризам

Седмодневни боравак деце са КиМ на Митровцу

Канцеларија за Косово и Метохију је у сарадњи са Градом Београдом и Центром дечијих летовалишта Београд, организовала седмодневни боравак на Тари за 200 деце из социјално угрожених породица са поростора Косова и Метохије.

Малишани ће бити подељени у 2 групе а прва група је данас допутовала у Митровац на Тари. Осим богатог садржаја током боравка и низа спортско-рекреативних и едукативно-забавних активности, деци ће бити обезбеђена и бесплатна школа скијања, а обезбеђена им је и опрема у виду зимских јакни и обуће за снег.

Овим путовањем обухваћена су деца школског узраста од трећег до шестог разреда из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов дочекала је на Тари прву групу деце и том приликом истакла важност оваквих акција за наше најмлађе са Космета.

– Свесни смо да наша деца на Косову и Метохији живе и одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо слободно време. Многи од ових малишана никада нису била на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење. Важно је и да се наша деца са КиМ повежу и са својим вршњацима из централне Србије, да створе пријатељства и трајне везе, а ми ћемо им као Канцеларија за КиМ увек бити подршка – каже Миладинов.

Она је посебно истакла и задовољство због чињенице да Канцеларија континуирано организује рекреативна путовања за децу из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

– Само током прошле године, Канцеларија за КиМ је са својим партнерима организовала путовања за укупно 360 деце из јужне српске покрајине и ове године ћемо наставити са истим активностима – наводи Миладинов.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Сличне вести

Измене дужине изолације SARS-CoV2 позитивних лица

Чаршијске

КОЛУМНА: Ако не можете да решите проблем, увећајте га!

Чаршијске

Влада усвојила нове мере за сузбијање епидемије COVID–19

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више