Друштво Најновије вести

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ПЕРУЋЦУ: Србољуб Чиплић из Смедерева први допливао до крста

Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржано је данас на језеру Перућац. Девет пливача је пливало за звање носиоца Богојављенског крста, а најбржи је био Србољуб Чиплић из Смедерева који као туристиа борави ових дана на Тари.

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта.

Пре пливања свештеници из Бајине Баште одржали су молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Црквена општина Бајина Башта је за све пливаче припремила пригодне иконе и крстиће за поклон.

Победнику пливања, носиоцу Богојављенског крста, припао је златник, пехар, златна медаља, икона, крстић и диплома. Сви учесници су поред икона добили дипломе и поклоне од стране ТО „Тара-Дрина“ и Општине Бајина Башта.

Поклоне су учесницима доделили председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, вд директор ТО „Тара-Дрина“ Милан Ђурић и свештеник Мирко Крупниковић.

Неколико стотина посетилаца посматрало је пливање на Перућцу и имало прилику да ужива у куваном чају и руму које су припремили организатори.

 

Сличне вести

Сталан посао за деветоро запослених у вртићу

БАЈИНА БАШТА: У четвртак усвајање буџета за 2022. годину

Да ли „забринутост“ значи „волети“!?

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више