Друштво Златиборски округ Најновије вести Привреда

За унапређење социјалних услуга 600.000 евра

Програм Европске уније за локални развој, ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције, објавио је јавни позив за предлоге пројеката који треба да допринесу унапређењу социјалних услуга у 99 локалних самоуправа из два региона Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије.

Европска унија је за овај позив определила укупно 600.000 евра а право учешћа имају организације цивилног друштва које су регистроване у некој од општина и градова укључених у реализацију програма као и локалне самоуправе у партнерству са представницима цивилног сектора.

Пројекти са којима се конкурише треба да допринесу унапређењу квалитета и одрживости социјалних услуга доступних на локалном нивоу, са посебном пажњом усмереном на осетљиве групе и то током периода појачаних потреба за овим услугама као што су пандемија или друга ванредна стања.

У оквиру позива појединачни пројекти могу да добију подршку од 10.000 до 30.000 евра, а активности треба да допринесу побољшању постојећих или увођењу иновативних и/или интегрисаних социјалних услуга као и оних услуга за које је утврђено да недостају током кризе узроковане ковидом 19.

Поред побољшања спремности и отпорности првенствено јавних институција али и других пружалаца социјалних услуга за могуће будуће ванредне ситуације и периоде криза, предложени пројекти посебну пажњу треба да усмере и на смањење негативних утицаја ковида на квалитет живота рањивих група.

Сам позив социјалне услуге дефинише као различите јавне услуге намењене пружању помоћи угроженим групама, као што су старије особе, особе са инвалидитетом, деца и млади, жене, Роми, и други, док услуге може да пружа јавна институција и организација цивилног друштва и првенствено подрзумева услуге социјалне заштите, образовање и здравствену заштиту.

Сличне вести

НП Тара: Дивљање квадовима се наставља

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ПЕРУЋЦУ: Србољуб Чиплић из Смедерева први допливао до крста

Чаршијске

Форбс: Национални парк Тара – место запањујуће лепоте на Балкану

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више