Друштво Екологија Најновије вести

Пријави еколошки проблем путем мобилне апликације

Грађани Србије од данас могу да пријаве еколошке проблеме у својој локалној самоуправи преко апликације и СМС поруке.

Грађани пријаве могу слати путем мобилне и веб апликације gReact (Green Reaction), која може бесплатно да се преузме на Google Play i APP Store.

Такође, омогућено је и слање СМС или ММС порука на 066-5555-001, као и телефонски позиви Контакт центру на број 0800-003-003 радним данима од 7:30 до 15:30 часова.

Министарка је позвала грађане да указују на еколошке проблеме, а локалну самоуправу да сарађују како би проблеме што пре решавали.

– Администратори ће прикупљати информације са терена које добију од грађана и позивати надлежне службе да реагују, пре свега инспекције и друге службе у локалним самоуправама, као и републичку инспекцију заштите животне средине. Позивам грађане да нам указују на еколошке проблеме на које наилазе, а локалне самоуправе да тесно сарађујемо, како бисмо те проблеме што пре и решили – рекла је Вујовић.

Додала је да је систем веома значајан јер омогућава да се заједно са грађанима, ефикасније приступи мапирању и решавању еколошких проблема у Србији, што ће помоћи и у креирању стратегија за решавање еколошких проблема и у пројектовању буџетских средстава за те намене.

Сличне вести

Одржан ликовни симпозијум „Тара 2021“

Чаршијске

Укинути ђачки поласци

Планирана искључења струје

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више