Друштво Најновије вести Чаршијске приче

ДОМ ЗДРАВЉА: Пацијенти умиру док особље прави журке у подруму испод ковид амбуланте

Хаос у дому здравља Бајина Башта не јењава.

Како смо раније, почетком године писали, извесне структуре које су путем вербалног насиља и партијске књижице, у Дому здравља Бајина Башта, дошле до функција и ове године настављају да воде исту политику.

Проблем који је Дом здравља имао прошле године био је недостатак медицинског особља, самовоља појединог особља техничке службе и нестручни кадар, што је у комбинацији значило општи колапс и катастрофа за пацијенте. Управо то „свето тројство“ је довело до садашње ситуације, где главну реч не води медицина, већ се за кључна питања која се тичу пацијената пита извесни Милоје Ненадовић, који је како сазнајемо шеф техничке службе Дома здравља Бајина Башта и возач али искључиво за личне потребе.

Наиме, како наводи лекар из Дома здравља, не једном већ више пута се десило да извесни Милоје „упадне“ у ординацију и за време прегледа пацијента и извиче се на особље.

Доктор, интерниста, који је желео да остане анониман потврдио је да је био сведок када је шеф Милоје ушао у ординације хитне службе и извикао се на дежурну докторку јер је употребила „превише кисеоника на бабу која ће ионако умрети“.

На питање како на такво понашање реагује директорка Дома здравља Душица Јовановић запослени кажу да докторка Душица нема апсолутно никакав ауторитет и да се врло мало меша у сопствени посао. На наше позиве дотична није одговарала.

Али да се крај бахатости не назире види се и у последњем инциденту који нам је јавила мештанка Бајине Баште. Она је око поноћи 25. 12.2021. звала хитну помоћ.

„Мој дечко је радећи на брусилици са металом имао несрећу да му шпон упадне у око. Звала сам неколико пута да питам за савет шта да урадимо јер га је јако пекло, међутим како се нико није јављао ми смо отишли до Дома здравља по помоћ. Хвала Богу што није било ништа страшно, нити је био животно угрожен ни он, ни нико други о вече, јер у супротном пацијенте не би имао ко да прими, “ наводи ова девојка која је и снимила шта се дешавало у Дому здравља док је ко зна још ко потраживао помоћ.

„Дом здравља је био затворен али је читаво двориште одјекивало од гласне музике, што је било врло чудно. А онда када смо се приближили згради где је тренутно ковид амбуланта имали смо шта да видимо. У подруму ковид амбуланте је била журка. На снимцима можете и чути колико је гласна та музика, могу само да замислим како је оним пацијентима који се спрат изнад боре за живот.“

Ми смо се обратили докторки Лидији Шарац која је јавно коментарисала пост на Фејсбуку где је тема журка у Дому здравља.

„Недопустиво је да све ове године одређени људи организују подземна славља и вашарску атмосферу у здравственој установи која је често препуна озбиљно болесних људи. Прошле године због буке није могло да се ради у ковид амбуланти, руководиоци не реагују, а лекари немају ауторитет да то спрече.“Шеф“ Милоје лупа руком о сто и директору и специјалистима, чак одређује ко треба и колико кисеоника да прими! Ово је јадна истина због које би у иоле нормалном систему такви људи тренутно добили отказе.

Искрено се надам да ћу успети да бар донекле вратим мало достојанства правде и значаја лекарској професији, да ћу се изборити да такви људи напусте здравствену установу.Па нека воде коло у свом дворишту!“, написала је докторка Лидија Шарац и потврдила да се журка одржала али без икаквих санкција за организаторе.

Она је додала да је и сама недавно имала врло непријатно искуство са извесним Милојем који је њеном покојном супругу, бившем доктору Дома здравља ускратио кисеоник док се борио за сваки дах и да је морала да зове министарство здравља како би јој одобрили оно на шта има право. Докторка се са правом пита, шта треба да очекују остали пацијенти када је у таквој ситуацији била она, која је при том на неки начин и колега будући да је запослена као доктор неуропсихијатрије у истој установи!

Сличне вести

Да ли „забринутост“ значи „волети“!?

Чаршијске

У петак без воде

Чаршијске

Крадљивац струје руководећи кадар у ЕПС-у!

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више