Златиборски округ Најновије вести

Заменик премијера Русије у посети Чајетини

Заменик председника Владе Руске Федерације Јуриј Борисов разговарао је, данас на Златибору, са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем о могућностима сарадње привредника из Златиборског округа са руским привредницима, као и о потенцијалним инвестицијама из Русије у овај део Западне Србије.

Стаматовић је свом високом госту, који ће данас и сутра на Златибору копредседавати Међувладиним комитетом за сарадњу Србије и Русије, лично показао најзанимљивије туристичке и привредне садржаје и потенцијале златиборског краја.

Подсећања ради, Општина Чајетина је, још пре шест година, основала прву, и за сада једину, регионалну канцеларију за сарадњу са Русијом, као једну врсту сервиса за привреднике из Златиборског округа ради њиховог организованијег наступа на руском тржишту. Канцеларија има и функцију посредовања у контакту са руским институцијама и организацијама, као и промовисања инвестиционих потенцијала Златиборског округа у циљу привлачења инвеститора из Русије, али и инвеститора из ЕУ заинтересованих за извоз у Русију.

Сличне вести

Преузимање картица „Покрет за децу три плус“

Управљање отпадом

12 ирационалних веровања као узрок анксиозности и депресије

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више