Најновије вести Туризам

Форбс: Национални парк Тара – место запањујуће лепоте на Балкану

Амерички часопис Форбс сврстао је Национални парк Тара међу запањујуће природне лепоте на Балкану које би требало посетити.

Тара је описана као оаза нетакнуте лепоте која се налази на четири часа вожње од Београда и која, осим изузетне природе и животињског света, крије богату историјску оставштину.

– На источној периферији парка се налазе неке фасцинантне историјске реликвије попут манастира Рача – навео је, између осталог, амерички часопис.

Национални парк „Тара“ налази се на крајњем западу Републике Србије, захвата подручје ограничено лактастим током реке Дрине, између Вишеграда и Бајине Баште, а чине га планински масиви Звезјда, Црни врх и Равна Тара. Са источне стране подручје је одвојено Солотушком реком и висоравни Поникве, а са јужне Креманском и Мокрогорском котлином.

Манастир Рача Фото: Синиша Спасојевић

Подручје Националног парка „Тара“ простире се на 24.991,82 ha и у целини се налази на територији општине Бајина Башта.

Остала места из региона која Форбс препоручује у чланку су Национални парк Уна у БиХ, Национални парк Пирин у Бугарској, Национални парк Керкин језеро у Грчкој и Валбоне у Албанији.

Сличне вести

У суботу без струје

Одржано такмичење ”Пажљивкова смотра”

Почела изградња Парка ћирилице

Чаршијске

1 коментар

Marina 27/01/2022 at 14:02

Ne postoji lepše mesto od našeg kraja. Tara je prava lepotica kojoj se iskreni zaljubljenici u prirodu uvek vraćaju. Nadam se da će ostati čista i netaknuta, kao i do sada.

Одговор

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више