Друштво Екологија Најновије вести

Загађен ваздух највећи проблем

У оквиру Еко-систем програма подршке дванаест мрежа са преко 300 организација цивилног друштва спровело је онлајн истраживање „Приступ информацијама и учешће у доношењу одлука о животној средини на локалном нивоу“. У овом онлајн истраживању је учествовало 1.486 грађана из 106 градова и општина широм Србије.

Као три највећа проблема у области животне средине грађанке и грађани наводе: загађен ваздух 63%, загађење воде 47% и управљање отпадом 39%. За 25% младих, који су учествовали у  истраживању, највећи проблем су загађени ваздух али и климатске промене и нестанак биљних и животињских врста.

Припремили смо серију Инфографика којима смо представили резултате овог истраживања.  Инфографике и закључке истраживања можете погледати ОВДЕ.

Пројекат Стабилна и снажна ”Зелена столица” – за већи утицај на доносиоце одлука, је имао за циљ да ојача капацитете чланица мреже Зелена столица, унапреди сарадњу организација цивилног друштва и доносилаца одлука на локалном и националном нивоу, користити прилагођене механизме за учешће јавности у доношењу одлука о животној средини на локалном и националном нивоу и промовише родну равноправност.

Пројекат је почео у јануару 2020. године и траје три године.

Сличне вести

Школа скијања од 13. до 18. фебруара

Чаршијске

У Ветеринарској станици у Сребреници „сређују“ папире за држављанство Србије

Министарство заштите животне средине позива општине да доставе податке о дивљим депонијама

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више