Најновије вести Општина

Весна Ђурић председница, Миленко Ордагић заменик председника

На данас одржаној конститутивној седници Скупштине општине Бајина Башта изабрано је ново руководство ове подринске општине. Гласовима 24 одборника Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Српске народне партије изабрани су председник Скупштине општине, заменик председника, председник и заменик председника општине и чланови Општинског већа. Скупштина општине броји 45 одборника у којој су поред владајуће већине и девет одборника коалиције Народне и Демократске странке, шест одборника Социјалистичке партије Србије, три одборника Здраве Србије, два одборника Социјалдемократске странке и једна одборник Двери.

Председница општине Бајина Башта у наредне четири године биће Весна Ђурић која је у претходном периоду већ вршила ову дужност. Њен заменик биће Миленко Ордагић који је у претходном сазиву обављао функцију помоћника председника општине Бајина Башта за спорт, омладину и туризам.

За чланове Општинског већа изабрани су Недељко Ракић, Драган Тодоровић, Дејан Тимотијевић, Драгић Глишић и Иван Милекић.

Председник Скупштине општине је Младен Лукић који је добио 24 гласа, а његов противкандидат Урош Ђокић 15. За заменика председника Скупштине општине са 24 гласа изабран је Душко Милекић.

Скупштина је једногласно изгласалa за секретара Скупштине општине Бајина Башта Радину Рајаковић којој је ово шести узастопни мандата, а за заменика секретара Јелену Филиповић.

Сличне вести

Седмодневни боравак деце са КиМ на Митровцу

Чаршијске

Загађен ваздух највећи проблем

Европска недеља превенције рака грлића материце

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више