Друштво Најновије вести Општина

Ускоро субвенције за енергетску санацију објеката

На данашњој седници Привременог органа Општине Бајина Башта, усвојен је Правилник о програму мера енергетске ефикасности, након чега треба да се именује комисија која ће спроводити програм, изјавио је за Први портал Милош Јелисавчић из Општинске управе.

Како је даље навео, одмах затим, приступиће се расписивању јавног позива ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката.

”Након што се избору привредни субјекати за спровођење активности на реализацији мере енергетске ефикасности, одмах затим, уследиће позив за грађане, након чега ће бити направљена ранг листа са које ће грађани бирати извођача радова”, каже Јелисавчић и додаје да ће комисија изаћи на терен како би обишла сваки објекат за који се конкурише. Тек након теренског обиласка, направиће се коначна ранг листа крајњих корисника који ће добити средства од Општине и Министарства рударства и енергетике

Додаје да ће да ће данас на сајту Општине bajinabasta.rs бити објављен Правилник, како би се грађани што боље информисали о програму мера енергетске санације стамбених објеката.

Око 150 објеката ће бити обухваћено овим програмом. Максималан износ опредељен за уградњу термичке излоације је 210.000 динара или 50 одсто од вредности предрачуна, док је за столарију максимално опредељен износ 140.000 динара, каже Јелисавчић и додаје да у зависности од тога да ли је у питању кућа или стан, износ је дефинисан за сваку меру посебно.

Општина је за ове намене издвојила 8,5 милиона динара и исто толико Република.

Сличне вести

Мокра Гора проглашена за једно од најбољих туристичких села на свету

Чаршијске

Министарка привреде у посети Бајиној Башти

Чаршијске

КОЛУМНА: Три карте за Холивуд

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више