Друштво Најновије вести

Упис у војне школе до 31. марта

Министарство одбране расписало је конкурс за упис у војне школе, који ће трајати од 15. фебруара до 31. марта 2022. године. Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис за 100 будућих кадета Војне академије и 25 Медицинског факултета ВМА, као и 80 ученика Војне гимназије и 70 ученика Средње стручне војне школе.

Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис за 100 будућих кадета Војне академије и 25 Медицинског факултета ВМА, као и 80 ученика Војне гимназије и 70 ученика Средње стручне војне школе.

Војна академија у школској 2022/2023. години нуди основне академске студије на смеровима: Копнена војска, Технолошко инжењерство материјала и заштите, Војноелектронско инжењерство, Војномашинско инжењерство, Војно ваздухопловство, Војносаобраћајно инжењерство и Економија одбране.

Право да конкуришу за упис основних студија на Војној академији имају младићи и девојке рођени 2001. године или касније, односно 2002. године или касније за студије на Медицинском факултету Војномедицинске академије. Неопходан услов је, такође, да кандидати имају завршену четворогодишњу средњу школу.

Школовање у свим војним школама је бесплатно, а кадетима и ученицима обезбеђен је смештај, исхрана, одећа, односно униформа, уџбеници и школски прибор, спортска опрема, здравствена заштита и одговарајућа месечна новчана примања. Поред врхунског образовања Војна академија, Медицински факултет ВМА, Војна гимназија и Средња стручна војна школа нуде бројне могућности за ваннаставне садржаје и подстичу развој талената и интересовања својих кадета и ученика.

Министарство одбране позива све заинтересоване кандидате и кандидаткиње да се пријаве на конкурсе, стекну врхунско образовање и постану професионални припадници Војске Србије!

Сличне вести

Обавезна пријава улова

Чаршијске

Ускоро субвенције за енергетску санацију објеката

За куповину сеоске куће 1,2 милиона динара

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више