Најновије вести Спорт

У суботу Трибалион на Тари

Највећа трка са препрекама на Балкану – Трибалион, која окупља спортисте и рекреативце биће одржана у суботу 14. маја на Тари. Овогодишња манифестација седма по реду, окупиће рекордан број такмичара из Србије и земаља у окружењу, каже Борис Томић директор трке.

”За трку се пријавило рекордних 2000 такмичара. Ове године ће ту бити и такмичри из иностранства јер претходне године због короне нису могли учествовати. Старт трке је испод хотела Бели Бор у 10 часова и биће организован по групама од 250 такмичара на сваких 15 минута, јер због великог броја такмичара није могуће пустити групни старт ”, истиче Томић.

Пред такмичарима је изазов да што брже пређу стазу савладавајући препреке попут прескакања преко зидова, ношења терета, пењања уз конопац и прелажења водених препрека. Такмичари имају могућност да бирају између стазе од 12 км са 25 препрека и стазе од 23 км са 35 препрека.

”Овакве трке су иначе изузетно популарне у свету. Број учесника је у сталној експанзији. Морам да се похвалим да смо после београдског маратона најмасовнија трка уопште. Желим да истакнем да имамо одличну сарадњу са војном академијом. С обзиром да одређене трке захтевају озбиљнији приступ, питомци војне академије њих око 20 распоређени су на место судија“.

Због одржавања трке, у суботу 14. маја биће затворен локални пут у викенд насељу Мала Река у времену од 9:30 до 14:00 часова, од уласка у викенд насеље са главног пута који води ка Белом Бору до ергеле и манастирским становима.

Сличне вести

Како се уписујем или мењам податак у бирачком списку?

Весна Ђурић председница, Миленко Ордагић заменик председника

Бајинобаштани блистали на Свесрпском атлетском купу

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више