Друштво Најновије вести

Такмичење ”Пажљивкова смотра” одржано у вртићу

Општинско такмичење у собраћају за предшколце ”Пажљивкова смотра” одржано је у Предшколској установи „Невен“.

Циљ такмичарског квиза где су предшколци решавали тестове о познавању саобраћајних правила је познавање саобраћајних правила и прописа и безбедност ученика.

Такмичење је одржано у организацији Савета за безбедност саобраћаја уз подршку републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

Члан Савета за безбедност саобраћаја Ненад Стаменић рекао је да је циљ да се са едукацијом почне од најмлађих, пре свега анимирањем деце предшколског узраста, али и деце и првог и другог разреда основних школа.

”Ово је нови модел такмичења који је уз препоруку и уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја реализован, а који се изводи кроз апликацију. Морам да кажем да је само такмичење подигнуто на један виши ниво кроз који деца развијају такмичарски дух, а уједно уче о правилима и безбедности саобраћаја. Циљ је да што већи број деце прође едукацију и да научи правила у саобраћају. У данашњем такмичењу учествовало је пет екипа, а победник овог такмичења пласираће се на регионално такмичење које ће бити одржано у Ужицу”, изјавио је Стаменић.

Сличне вести

У Ветеринарској станици у Сребреници „сређују“ папире за држављанство Србије

Суботић најбржи на брдској трци

КК „Омладинац“ успешан на Првенству Србије и „Трофеју Србије“

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више