Здравље Најновије вести

Сутра акција добровољног давања крви

Редовна акција добровољног давања крви биће организована у петак 18. марта у спортској хали у Бајиној Башти у времену од 10 до 15 часова.

Две године је прошло како у школама нису организоване акције добровољног давања крви, због пандемије изазване коронавирусом.

”Након две године паузе данас смо поново организовали предавања у средњим школама о томе колико је важно да млади усвоје чињенице о добровољном давању крви и да знају да ми без добровољног даваоца немамо начина да помогнемо угроженим пацијентима”, изјавила је пропагатор ужичке трансфузије Оливера Ђорђевић .

Према њеним речима, залихе свих крвних група у служби за трансфузију крви су на оптималном нивоу.

”Акције се организују како би се на време прикупиле довољне количине крви, јер угрожени пацијент нема времена да чека крв. у вези са тим, позивамо добровољне даваоце крви да се сутра прикључе акцији и да помогну да се залихе крви одрже на стабилном нивоу и да крви увек има довољно за све пацијенте у Златиборском округу”, истиче Ђорђевићева.

Сличне вести

БАЈИНА БАШТА: 17 милиона динара за подстицање енергетске ефикасности

Седница Привременог органа у петак

НП Тара обележио 40 година од оснивања

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више