Здравље Најновије вести

Сутра акција добровољног давања крви

Редовна акција добровољног давања крви биће организована у петак 18. марта у спортској хали у Бајиној Башти у времену од 10 до 15 часова.

Две године је прошло како у школама нису организоване акције добровољног давања крви, због пандемије изазване коронавирусом.

”Након две године паузе данас смо поново организовали предавања у средњим школама о томе колико је важно да млади усвоје чињенице о добровољном давању крви и да знају да ми без добровољног даваоца немамо начина да помогнемо угроженим пацијентима”, изјавила је пропагатор ужичке трансфузије Оливера Ђорђевић .

Према њеним речима, залихе свих крвних група у служби за трансфузију крви су на оптималном нивоу.

”Акције се организују како би се на време прикупиле довољне количине крви, јер угрожени пацијент нема времена да чека крв. у вези са тим, позивамо добровољне даваоце крви да се сутра прикључе акцији и да помогну да се залихе крви одрже на стабилном нивоу и да крви увек има довољно за све пацијенте у Златиборском округу”, истиче Ђорђевићева.

Сличне вести

ГРАД ЋИРИЛИЦЕ: 4. Ћирилична баштина од 21. до 24. маја у Бајиној Башти

Здрава Србија предала листу за локалне изборе

Чаршијске

Загађен ваздух највећи проблем

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више