Најновије вести Рупа дана

РУПА ДАНА: Рупа уместо „Колоније“

Да су улице у Бајиној Башти у стању распадања, препуне рупа и кратера, тога смо сви свесни. Свесни смо и да је све више оштећења возила услед тих рупа. Али оно што посебно упада у очи јесте стање улице Јована Јовановића Змаја која се налази у центру града.

У чаршији познатија као „Колонија“, овај део града, иако је строги центар, постаје, а изгледа, и остаје ругло, а улица која овуда пролази, вероватно „најизоранији“ део града.

Па све и да није центар града, баш ова улица је један од прилаза образовном центру, који свакодневно користи велики број ђака. А да прича буде још гора, поред старих зграда, којима је баш овај „сеоски“ друм једини прилаз, ту су никле још две зграде, модерне, којима овакав призор свакако жестоко квари репутацију.

Зашто баш овим рупама посвећујемо оволико пажње?
Зато што туда пролазе наши средњошколци.
Зато што су зграде пуне породица са малом децом.
Зато што је у близини парк, па је ова улица „пречица“ до игралишта.
Зато што се на пар метара налази и вртић.

Нормално би било да се улицама хода. У овој не. Овде можете да прескачете, заобилазите, довијате се на разне начине (нарочито кад падне киша) или купите неки џип 4×4, евентуално камион.

Невоља је у томе што бисмо сваког дана могли да пишемо о стотинама рупа које „красе“ наш град, приградска насеља и село, свеједно је – путна инфраструктура је урнисана.

Још већа невоља је што се не предузима ништа да се улице колико толико упристоје.

Људима који имају ту (не)срећу да пролазе овом улицом желимо пуно довитљивости и да што мање времена проведу код ортопеда или вулканизера.

А одговорнима у Општини – урадите нешто да ови људи добију улицу!

Сличне вести

Забрана за камионе преко Дебелог брда и Таре

Како бес и стрес утичу на наш мозак и тело?! ИНФОГРАФИК

Чаршијске

Позив за јавну расправу о нацрту плана јавних инвестиција општине Бајина Башта за 2022. годину

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више