Друштво Најновије вести

Рок за пројекте социјалних услуга 7. март

Јавни позив ЕУ ПРО Плус програма за предлоге пројеката који треба да допринесу унапређењу социјалних услуга у 99 локалних самоуправа из два региона Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије продужен је до 7. марта 2022. године.

Путем овога позива Европска унија у сарадњи са Министарством за европске интеграције пружа подршку у висини од 600.000 евра за унапређење квалитета и одрживости социјалних услуга доступних на локалном нивоу, са посебном пажњом усмереном на осетљиве групе и то током периода појачаних потреба за овим услугама као што су пандемија или друга ванредна стања.

Право учешћа на јавном позиву имају организације цивилног друштва (ОЦД) регистроване у некој од 99 општина и градова укључених у реализацију програма као и локалне самоуправе (ЛСУ) у партнерству са представницима цивилног сектора. Појединачни пројекти у оквиру овога позива биће подржани у износу од 10.000 до 30.000 евра, док активности треба да буду усмерене на побољшање постојећих или увођење иновативних и/или интегрисаних социјалних услуга као и оних услуга за које је утврђено да недостају током кризе узроковане ковидом 19.

Социјалне услуге су овим позивом дефинисане као различите јавне услуге намењене пружању помоћи угроженим групама, старијим особама, особама са инвалидитетом, деци и младима, женама, припадницима и припадницама ромске заједнице, а услуге које првенствено подразумевају услуге социјалне заштите, образовање и здравствену заштиту могу да пружају јавне институције и организације цивилног друштва.

Више информација о овом позиву, документација за пријављивање, као и одговори на најчешће постављана питања доступни су на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус Јавни позив за унапређење социјалних услуга.

Сличне вести

На Дрини бусија

Проглашена изборна листа коалиције НАДА

Чаршијске

Почела енергетска санација вртића

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више