Друштво Најновије вести Општина

Подршка ЕУ за реконструкцију дела главне улице

Бајина Башта се нашла међу 33 локалне самоуправе којој су одобрена средства из Европских фондова за реконструкцију дела улице у пешачкој зони од хотела Зептер до зграде бившег Бајиновца

У питању је пројекат који носи назив ”Успостављање пешачке зоне у урбаном, историјском центру Бајине Баште”, за шта је одобрено 20 милиона динара. Укупна пројектована вредност реконструкције је 42 милиона динара.

”Захваљујући сарадницима из урбанистичке службе ми смо добили средства за наставак реконструкције главне улице. Ми смо са највећим бројем гласова прошли овај пројекат и добили 20 милиона динара или око 150.000 евра. То ће нам свакако значити да уштедимо 20 милиона, а путем ребаланса да тај новац усмеримо на проширење капацитета Дечијег вртића”, изјавила је председница Општине Весна Ђурић.

Додаје да када радови отпочну морају бити завршени у року од годину дана.

На јавни позив који је био отворен од 3. децембра 2021. до 31. јануара 2022. године, стигло је укупно 75 предлога пројеката, а један од неопходних услова за конкурисање је било постојање грађевинске дозволе и финансијско учешће од минимум 15 процената од вредности пројекта. Такође, локалне самоуправе су имале право да конкуришу за два пројекта под условом да су један или оба из области здравства и/или социјалне заштите.

Тако ће 33 локалне самоуправе којима су одобрени пројекти учествовати у реализацији са 2.742.579 милиона евра, па се укупан буџет свих пројеката процењује на 8.272.532 милиона евра.

Сличне вести

У Ветеринарској станици у Сребреници „сређују“ папире за држављанство Србије

Бајина Башта не одустаје од постројења на биомасу

Чаршијске

Да ли ико чисти Национални парк на Тари?

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више