Јавне установе Најновије вести

Почела енергетска санација вртића

Бајина Башта је међу 20 општина која је са Министарством рударства и енергетике потписала уговор за финансирање пројеката ради унапређења енергетске ефикасности на згради Дечијег вртића „Невен“. Средства у износу од 24 милиона динара биће утрошена за замену столарије и постављање изолације на згради вртића, чиме ће се смањити трошкови електричне и топлотне енергије.

Део новца у износу од 16 милиона динара обезбеђен је из Министарства рударства и енергетике, а преостали део средстава у износу од осам милиона опредељен је из општинског буџета.

”Данас су почели радови на облагању, односно постављању заштитне изолације на згради вртића. Део столарије на згради је замењен раније и ти радови се изводе викендом када деца нису у вртићу. Због ниских температура, радови на облагању зграде нису могли почети раније, али њихов завршетак можемо очекивати за мање од месец дана уколико временски услови то дозволе”, изјавила је за Први портал Раденка Лазић директорка вртића.

У Дечијем вртићу тренутно борави 553 деце, док је на листи чекања 85. Како би се укинула листа чекања за вртић, планирамо проширење капацитета тако да би радови на проширењу објеката требало да почну у јуну, када предшколци оду на распуст.

‘’Од вртића у Вишесави се одустало јер смо дошли на идеју да радимо надоградњу постојећих објеката. Радиће се три нове просторије за три групе деце. Тиме ћемо задовољити потребе родитеља, што нама и јесте циљ. Мени као руководиоцу, а и радницима у вртићу је непријатно и тешко због деце која су остала на листи чекања. Морам да напоменем да су запослени део терета прихватили на себе, примајући у групу већи број деце него што је то нормативом прописано. Сада свака група има преко 50% норматива”, закључује Лазићева.

Сличне вести

КОЛУМНА: Смејем се, а плакао бих

Чаршијске

У округу мање новооболелих

Чаршијске

Божидар Марковић првак Балкана

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више