Друштво Екологија Најновије вести

Око 1.800 грађана пријавило еколошки проблем

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да је до сада путем јединственог Еколошког информационог система стигло око 1.800 пријава грађана у вези са еколошким проблемима, од чега је део захтева решен, а део је у процедури.

Вујовић је након састанка са представницима београдских општина и градоначелницима и председницима општина из Борског, Зајечарског, Златиборског Моравичког, Рашког, Расинског, Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког, Пчињског и Косовоскомитровачког округа разговарала о ефикаснијем поступању по пријавама које градјани шаљу путем Еколошког информационог система.

”Приметили смо да је много пријава које се понављају, односно да више грађана указује на исти проблем и те проблеме морамо хитно да решавамо. За нас је у овом послу кључна добра сарадња са локалним самоуправама и зато вас још једном позивам да будемо ажурни и да радимо заједно како бисмо грађанима што пре могли да дамо повратну информацију поводом њиховог захтева. Радом Еколошког информационог система добићемо бољи увид у то који су еколошки проблеми у локалним срединама, што нам олакшава да на републичком и локалном нивоу планирамо средства у буџету за ту намену”, рекла је Вујовић.

Како је навела, представници Министарства су у више управних округа одржали обуке инспектора, како би могли ефикасније да реагују на пријаве грађана.

”Потребно је максимално залагање локалних самоуправа и њихових инспекција, како бисмо удруженим снагама, на најбољи могући начин, решавали проблеме који сметају грађанима. Важно је да сви заједно бринемо о животној средини за добробит наших грађана”, нагласила је Вујовић.

Сличне вести

Мокра Гора проглашена за једно од најбољих туристичких села на свету

Чаршијске

КОЛУМНА: Библиотека на крају тунела

Министарство заштите животне средине позива општине да доставе податке о дивљим депонијама

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више