Друштво Најновије вести

Одржано такмичење ”Пажљивкова смотра”

Данас је у основним школама и Дечијем вртићу ”Невен” одржано школско такмичење под називом ”Пажљивкова смотра” коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним Саветом за безбедност саобраћаја. Иначе, такмичење се одржава у 60 градова и општина у Србији са циљем да се деца кроз игру и такмичење упознају са правилима у саобраћају.

”Због епидемије изазване коронавирусом такмичење прошле године није организовано, док је 2019. године овим такмичењем било обухваћено 550 деце. Искрено се надам да ћемо ове године епидемијска ситуација дозволити одржавање такмичења у сва четири нивоа”, каже Миле Ђенић из општинске комисије за безбедност саобраћаја.

Циљ такмичења је да сви дају допринос како би деца била безбеднија. Искуства развијенијих земаља где је јавни ризик три пута мањи показују, да се на безбедност саобраћаја може утицати и да је едукација једно од основних начина за безбедније одвијање саобраћаја.

”Едукација деце о безбедности у саобраћају је веома важна још од малих ногу када малишани лако усвајају знања. Важно је да им се на време предоче која су то саобраћајна правила, како да се чувају на улици али и да то неко своје рано предзнање искористе и касније како би постали савесни возачи”, каже Ђенић и додаје да се у средњој школи такодје реализују активности и предавања на тему о безбедности у саобраћају.

Сличне вести

Измене дужине изолације SARS-CoV2 позитивних лица

Чаршијске

Вирус потврђен код 32 особе

Почела енергетска санација вртића

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више