Друштво Избори 2022 Најновије вести Политика

Наше горе лист – на челу Београда?

Добрица Веселиновић је син нашег познатог сликара Миће Веселиновића Тарског који је рођен у Солотуши а радни век провео у Београду. Пре више три деценије Мића је решио да се “скраси” на Тари, где је потом градио и основао прву и најлепшу галерију Тарски која данас окупља туристе и љубитеље сликарске уметности. Све то време са Мићом на Тари проводила је породица и његов син Добрица.

Добрица Веселиновић је актуелни кандидат за градоначелника Београда на листи “Морамо!” а протеклих година његов друштвени и политички ангажман приметан је како у градским тако и државним оквирима. Добрица је, очито, “повукао” гене из нашег краја па му не недостаје храброст да се јавно и гласно изјасни за своје политичке циљеве, идеје а и када треба да ствари назове својим именом.

Протекле недеље у Београду је отворена изложба радова Миће Веселиновића Тарског а која је у целини посвећена мотивима и сликама које настају на Тари. На изложби је била комплетна породица Веселиновић која је, такође, јединствено дала пуну подршку Добрици за кандидатуру за градоначелника.

 

Фото: Приватна колекција породице Веселиновић/ФБ

Сличне вести

За куповину сеоске куће 1,2 милиона динара

Чаршијске

КОЛУМНА: Библиотека на крају тунела

Смањен одзив добровољних давалаца

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више