Најновије вести Чаршијске приче

На Дрини бусија

Добро дошли у Алекову Башту….а, не, извињавам се, то је једна моја ноћна мора, можда неки други пут о томе. Елем, добро дошли у Бајину Башту, драгуљ туризма Западне Србије, како би неки волели да кажу, а обичан народ прижељкује да буде.

Истини за вољу, ова варошица заиста има шта да понуди, те је потенцијал да оствари овај, праведно (или неправдедно, опречни су ставови) додељен епитет. Иако главне (и једине) заслуге за то иду на рачун Мајке Природе, свакако је једна од популарнијих туристичких дестинација у нашој лепој Србији. Није да главни и одговорни људи овог града немају заслуге, не смемо то заборавити и неправедно овде не поменути, јер колико год Мајка Природа била милостива према окружењу, толико и они имају ефекта на исто. Е сад, што је тај ефекат негативан и у потпуно супротној спрези са оним што нам је Богом дато, нема везе, битан је труд, а и позитивна нула се код нашег човека котира као нешто веома добро.

Но, оставићемо и ову тему за неки други пут, има тога много и свакако да је неправедно да читаоце ускратимо за „кулинарске“ специјалитете који долазе директно из „кухиње“ напредне власти Бајине Баште.

Мало је познато да поред кућице на Дрини, која је симбол града, постоји још један, ништа мање важан светионик овог града, а то је Специјални резерват НАТприроде, ХЕ „Бајина Башта“. Како на Тари постоје неке, од стране међународних институција, заштићене врсте, тако и овај резерват окупља врсте које су заштићене од стране једне изопачене државе или је можда прецизније рећи, од стране СНС паразитских организама од којих ова држава болује ево већ 10 година.

Овај гигант електро привреде Србије је и пре обољевао од ових паразитских организама, али је сад у овом резервату ситуација доста комплекснија. У годинама пре окупације СНС фаланги, директор ДЛХЕ је био у Бајиној Башти. Међутим, након пораза морала, здравог разума, срамоте и система вредности, долази до централизације и све иде у руке паразитске матице, Милорада Грчића (лат. „Мића печењар“). Е управо тада почиње потпуни суноврат наше електране и ЕПС-а, генерално. Ово сјајно предузеће постаје погодно тло патолошке промене, илити просто речено, за убирање сигурних, капиларних гласова. Поврх свега, пре пар година, све послове извођача преузима ћерка фирма, ПРОТЕНТ, те болест почиње још брже да се шири.

На челу свих ових махинација налази се већ прослављени јунак наших прича, човек из епизоде „Крадљивац струје“, чувени Шаровина или Заглавак, највећи фан Драгане Мирковић. Наравно, није он једини који паразитира телом електране, ал свакако да води главну реч. А пошто је већ познати и признати пријатељ и штићеник СНС картела, а избори су близу, добио је одрешене руке да прима кога хоће и како хоће, уз нормално, само један услов, да клекну пред врховног господара. ПРОТЕНТ се ту показао као одличан посредник у свему томе, јер је за само пар дана примљен велики број гласача, којима је ова фирма представљена као предворје за ЕПС. Али степеник више се пењу само кумови, жене, браћа, сестре и „понека“ дама старог заната. Ови остали остају да живе само са надом, да ће, ако се докажу врховном поглавару, успети да пређу тај последњи степеник. Ал сви смо добро упућени у поштење СНС јуришника, тако да је исход сасвим очигледан, замајавање од избора до избора, од митинга до митинга, од скупа до скупа.

Е сад, како је ћерка фирма ПРОТЕНТ у ствари предузеће за пружање услуга, извесна особа, која није била пажљива на часовима матерњег језика, може да побрка значење речи „услуга“ у овом контексту. Како образовање присталица владајућег картела није нешто чиме би се могли похвалити, а интелект реч са којом се већина бори чак и да је изговори, онда су забуне оваквог типа врло честе.

Но, добро, кажу да циљ оправдава средства тако да у одлуке оних који пружају „услуге“, као и у природу тих услуга, нећемо залазити дубље. А са друге стране, можда то и јесу услуге које предузеће пружа, па онда, ако је тако, апелујемо на надлежне да истакну црвене фењере и дају ценовник, па можда и ову установу уврстимо у списак туристичких атракција нашег лепог града. Јер, знате како се каже, све што се деси у Бајиној Башти, остаје у Бајиној Башти. Мали Амстердам на Дрини, сложићете се, примамљиво звучи.

Д.М.Т.

Сличне вести

Пријави еколошки проблем путем мобилне апликације

Заменик премијера Русије у посети Чајетини

Чаршијске

Усвојен закључак за расписивање медијских садржаја

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више