Друштво Најновије вести Туризам

Лабовић: Тара приоритетна туристичка дестинација

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић посетила је данас Бајину Башту где је са запосленима из ТО Тара Дрина разговарала о предстојећој туристичкој сезони, с обзиром да Тара бележи све боље резултате посете пре свега домаћих туриста.

”Дошли смо како би видели како и на који начин можемо да унапредимо туристичку понуду овде, јер сматрамо да је ово једна од приоритетних туристичких дестинација и да ће бити тражена и овог лета. Такође, данас смо овде како би ускладили промотивне активности, а истовремено да се договоримо око заједничких наступа и припремама за Сајам туризма који се у Београду одржава од 24. до 27. марта”, изјавила је Лабовићева.

Једна од тема састанка била је и регистрација власника приватних смештаја. У вези са тим, Лабовићева је истакла да је важно да се едукује локално становништво и пружаоци услуга као и да буду регистровани на портал Е-туриста.

”Важно је да знамо колико тачно туриста борави на овој дестинацији, јер захваљујући томе и сама дестинација ће се поставити више у приоритетима за даља улагања. Само на тај начин можемо и да аргументовано потврдимо колико је значајно додатно улагање у ову дестинацију”, истакла је Лабовићева.

Додаје да је туристичка сезона прошле година била веома добра. Туристи су и прошле године бирали Србију за одмор. Према подацима из јануара месеца 2022. године повећан је број туриста у односу на исти период прошле године и то за преко 50% када је број посета и ноћења у питању што се ове дестинације тиче.

Према њеним речима криза у Украјини ће се одразити на читав свет па и на Србију. Наводи да Србија није имала много туриста из Украјине, али јесте из Русије.

”У јануару месецу су нам највећи број ноћења генерисали туристи из Русије. Прошле године они су се нашли на трећем месту по броју ноћења у Србији, тако да је ту питање како ће се ствари даље одвијати с обзиром на потешкоће које су ту настале”, каже Лабовићева и додаје да је у Србији највећи број туриста из региона тако да ће се и промотивне активности у највећој мери базирати управо на та тржишта.

Током представљања туристичке понуде Општине Бајина Башта в.д. директора ТО „Тара Дрина“ Милан Ђурић је рекао да се ова организација припрема за предстојећи Сајам туризма на ком ће наступити у оквиру Регије Западне Србије. Напоменуо је такође да је Туристичка организација у процедури регистрације за добијање дозволе за коришћење понтона на језеру Перућац, али и да ће се кренути у уређење плаже Рача. Подсетио је да су Туристичкој организацији одобрена два пројекта.

„Један се тиче уређења видиковца – Капија Подриња чија је вредност два милиона динара. У оквиру тог пројекта биће набављене електричне бицикле које ће бити у понуди туристима, а које ће моћи да се изнајме у Инфо центру. Други пројекат се тиче уређења шетне стазе, од манастира Рача према излетишту Лађевац, а чија вредност је четири милиона динара”, каже Ђурић.

Сличне вести

ЧАРШИЈА: Напредњак Петровић за 5 година рада у државној фирми стекао милионе!!!

Чаршијске

Бајинобаштани блистали на Свесрпском атлетском купу

Чаршијске

Вук Јеремић у Бајиној Башти

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више