Колумна Бранка Тешића Колумне Најновије вести

КОЛУМНА: Дежурна електричарка

На тел.број поред кога у именику пише „дежурни електричар“ љубазним, скоро па мазним, гласом ми се јави дежурна електричарка и обрадова ме вешћу да ће Република Љештанско и другу ноћ за редом провести у мраку.

На моју констатацију да ћемо вероватно до почетка следеће седмице добити струју, одговорила је да то можда буде већ и сутра(!?). Објашнила је то неким ,,невидљивим“ кваром који монтери могу уочити тек кад ,,прегазе“ целу линију и подсећајући ме како је јуче много ,,грмЕло“. Испаде да је грмљавина нова природна појава, са којом се човечанство први пут сусреће, а монтери ЕПСа програмирани на рад до 15 х, после чега се гасе и прелазе у ,,спавајући режим“, из ког се буде већ у 16х, на неком приватном послу или у малинама.

Прекидох везу, док ми је мазни глас изнемогле лисице са друге стране жице још увек нешто објашњавао, суздржавајући се да љубазну ,,дежурну електричарку“ не отерам у п.материну, заједно са целокупном јавном кућом у којој она, са бар још двадесетак паразита, прима ничим заслужену плату.

Али ипак је карма чудо. Она диктира да село које је у највећем проценту потврдило поверење владајућој банди, увек последње добије струју.

Па драги моји Љештанци, не можете ни имати све; и имагинарних три км новог асфалта, које ћете највероватније добити на qрчевдан, и редовно напајање струјом. Мада, знајући вас, сигуран сам да ћете опет у највећем проценту изразити поверење и захвалност надлежнима…

Текст изнад не одражава ставове редакције и у потпуности је ауторско дело господина Бранка Тешића.

Ко је Бранко Тешић?

Колумниста портала „Чаршијске“

Сличне вести

Панорамски точак, нова атракција Златибора

СПС предала листу за локалне изборе

Актуелни подстицаји у сточарству

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више