Колумна Бранка Тешића Колумне Најновије вести

КОЛУМНА: Дежурна електричарка

На тел.број поред кога у именику пише „дежурни електричар“ љубазним, скоро па мазним, гласом ми се јави дежурна електричарка и обрадова ме вешћу да ће Република Љештанско и другу ноћ за редом провести у мраку.

На моју констатацију да ћемо вероватно до почетка следеће седмице добити струју, одговорила је да то можда буде већ и сутра(!?). Објашнила је то неким ,,невидљивим“ кваром који монтери могу уочити тек кад ,,прегазе“ целу линију и подсећајући ме како је јуче много ,,грмЕло“. Испаде да је грмљавина нова природна појава, са којом се човечанство први пут сусреће, а монтери ЕПСа програмирани на рад до 15 х, после чега се гасе и прелазе у ,,спавајући режим“, из ког се буде већ у 16х, на неком приватном послу или у малинама.

Прекидох везу, док ми је мазни глас изнемогле лисице са друге стране жице још увек нешто објашњавао, суздржавајући се да љубазну ,,дежурну електричарку“ не отерам у п.материну, заједно са целокупном јавном кућом у којој она, са бар још двадесетак паразита, прима ничим заслужену плату.

Али ипак је карма чудо. Она диктира да село које је у највећем проценту потврдило поверење владајућој банди, увек последње добије струју.

Па драги моји Љештанци, не можете ни имати све; и имагинарних три км новог асфалта, које ћете највероватније добити на qрчевдан, и редовно напајање струјом. Мада, знајући вас, сигуран сам да ћете опет у највећем проценту изразити поверење и захвалност надлежнима…

Текст изнад не одражава ставове редакције и у потпуности је ауторско дело господина Бранка Тешића.

Ко је Бранко Тешић?

Колумниста портала „Чаршијске“

Сличне вести

БАЈИНА БАШТА: 17 милиона динара за подстицање енергетске ефикасности

„Мирослављево јеванђеље” сачувано у манастиру Рача

За куповину сеоске куће 1,2 милиона динара

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више