Колумна Бранка Тешића Колумне Најновије вести

КОЛУМНА: Чудесно јутро у кревету гђе Петровић

Добро вам јутро, Петровић Петре!“, први је стих чувене песме Бијелог Дугмета, а лако су могле бити и прве речи апотекарске помоћнице кад је јутрос рано, како нам је ‘тичица и рекла, крочила у топлу канцеларију на ново радно место. У канцеларију коју ће неко време делити са професионалним ухлебом, чији је развојни пут постао можда и основни рецепт за успех неупућених, нешколованих, незаситих и новцем народним нахрањеним пантљичарама. Али није нам сад тема господин са опеваним именом.

,,Добро вам јутро, шта сте ноћас снили?“, могу бити речи које ће апотекарска помоћница са сваким доласком на посао изговорати свом новом шефу, а ја бих рекао и ментору. Њихова сарадња ће се сигурно одвијати у топлој, пријатељској и коалиционој атмосвери, а на обострану корист. Он ће њој открити све тајне које јој могу отворити врата ка напредовању у служби, а заузврат ће њихова канцеларија увек бити дезинфикована, миришљива, и додатно звучно обогаћена лупкањем високих и танких потпетица. Тако ће и ђакузи у породичном дому ухлебљенице моћи на миру да служи својој сврси…Јбг, знате да неки људи заиста живе као у шпанским серијама.

Опис и назив радног места птичици, а вероватно ни ухлебљеници, није познат. Време расписивања конкурса као и услови наведени у њему, такође. Једино је познато да се она неће предуго ту задржати и да је унапређење испланирано много пре него ли се бат, да не кажем- топот, њених штикли разлегао степеништем њеног новог радног амбијента. Од срца честитам
апотекарки на ухлебљењу, њеном успешном ђувегији на још једном, са наших леђа обезбеђеном приходу у кућу, а ухлебу нову колегиницу. Јер, како и песма каже; ,,све вам могу рећи фино, мене ниико и онако, не узима за озбиљно“.

А вама, драги пријатељи, морам да пренесем благу љутњу птичице изазвану вашим скептицизмом на њене дојаве. Међутим, птичица има меко срце и обећава да ће и убудуће сва своја сазнања делити са нама.

Текст изнад не одражава ставове редакције и у потпуности је ауторско дело господина Бранка Тешића.

Ко је Бранко Тешић?

Колумниста портала „Чаршијске“

Сличне вести

Радно време за празнике

Чаршијске

Димитрије Марковић хуманитарац на делу

Проглашена листа Савеза 90/Зелених Србије

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више