Колумна Бранка Тешића Колумне Најновије вести

КОЛУМНА: Библиотека на крају тунела

Библиотеке у Србији су најнепосећенија и најтужнија места, све док не постану бивше и док њихове просторије не промене намену. Баш из тог разлога је и предизборна СНС тројка, од којих знам да најмање једно никад и ни у какву библиотеку није ушло, одлучила да свој предизборни скуп одржи баш у просторији бивше библиотеке у Перућцу.

Окупљене Перућане, али после намерног кашњења да би им ставили до знања своју моћ и ,,да им се може“, посетили су Дипломирана лично, њезин саветник за ударање отвореном шаком и главни претендент за општински трон, и дипл. менађер за смрзнуту малину, сива еминенција наше касабе.

Госпођа Дипломирана је још са врата истресла главног предизборног кеца; туњел кроз Кадињачу, који се почиње градити већ 15. марта, али неизвршену експропријацију, коју је требала одрадити још јесенас, није помињала. Нико се није усудио, а можда ни сетио, да пита како ће и кроз чију земљу почети са радовима, али су, и не тражећи такву информацију, Перућани добили ексклузиву; цена тунела са 60 милки тврде валуте је скочила на 90, јер је извођач ,,дигао цену“. Очигледно се извођачу баш често ,,диже“, па је та његова изражена потентност резултирала тиме да је цена тог тунела од августа до сада скочила око 300 од сто. Обећала је, тачније рекла, да се то треба сматрати завршеним, и тротоаре и лампионе скроз од града до Перућца, који ће, претпостављам, бити једнако завршени као и они тротоари и бициклистичка стаза према Рогачици, које ,,изградише“ пред изборе 2016.

Одмах се прешло на следећу тачку дневног реда, која је дословно формулисана овако ; ,,Ај сад ТИ народе, причај шта ти треба“! Али вероватно већ знате како то изгледа, а и остаћемо дуго…

Текст изнад не одражава ставове редакције и у потпуности је ауторско дело господина Бранка Тешића.

Ко је Бранко Тешић?

Колумниста портала „Чаршијске“

Сличне вести

У суботу без струје

Са Дринским сплаварима у Нову годину

Чаршијске

СПС предала листу за локалне изборе

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више