Колумне Најновије вести Наташа Ростова и Пјер Безухов

КОЛУМНА: Ако не можете да решите проблем, увећајте га!

Куда год се окренули, драги моји чаршијанери, на сваком ћошку јавља нам се иста реч: ПРОБЛЕМ.

Проблем са водоснабдевањем, проблем са канализацијом, проблем са путевима и улицама, проблем са снабдевањем струјом, проблем са радовима на тргу, проблем са смећем, проблем са недостатком радних места, проблем са лошим или, пак, никаквим начином функционисања јавних установа, проблем са недостатком места у вртићу, проблем са великим бројем паса луталица на улицама, проблем са лошом расподелом буџетских средстава, проблеми са сколама сумњивог порекла, проблеми са „братијом“, партократијом, са овим и оним… можемо овако у недоглед, зар не?

Како очекивати да проблеме са водоснабдевањем реше људи који су били и више него вољни да доведу злогласни Рио Тинто на нашу Дрину?! Како очекивати да менаџери за ово и оно реше питање канализације?! Мада, да су погледали Радована 3, вероватно би покушали са плагирањем његове генијалне идеје, јер добар плагијат је добар плагијат,па макар и на рачун Ковачевића. Како очекивати да проблем радова на тргу реше цирка 3 мајстора која се као фантоми појаве сваког трећег дана?! Како очекивати да проблеме са смећем реше људи који су оперисани од смрада?! Како очекивати да проблем са недостатком радних места реше људи који су, школујући се на фантомским факултетима, попунили оне који им ни по каквом праву и правди не припадају?! Како очекивати да јавне установе функционишу када их воде они, којих би се и клан Милошевић-Марковић веома стидео?! Како очекивати да проблем за мањак места у вртићу реше људи чији функционери говоре како није проблем мањак места већ вишак деце?! Како очекивати да проблеме са луталицама реше људи којима ништа у нашој чаршији није свето, људи који руше споменике да би градили бетонске квази брутализме у своју сопствену „част“?! Како очекивати да буџетска средства фер и коректно распореде људи који вас уцењују за кору хлеба?!

Решење свих ових проблема лежи у једној и само једној ствари, а то је – да свако ради оно за шта се школовао, да се прихвати онога што је, избором животног позива сам одабрао. Зато вам ја, драги моји чаршијанери, нећу и не могу нудити решења свих наведених проблема, првенствено јер бих тиме демантовао/ла саму себе, али и јер нисам „мултипрактик“. Оно што могу и хоћу је то да вам сада и овде обећавам да ћемо од вечерас, сваки дан да се бавимо ставку по ставку, једним од наведених проблема, али не тако што ћемо ви и ја овде млатити празну сламу (иако је истина да папир трпи све), већ тако што ћемо, сваки дан, кроз причу са људима од школе и звања разговарати и тако, заједничким снагама разлагати проблем по проблем и нудити решења прихватљива свима, јер смо сви ми чаршијанери и нећемо се делити на „наше и њихове“.

Нећу вам суфлирати, драги моји чаршијанери, није важан број, није важна листа (осим једне, наравно, која чека на ред за лустрацију), важно је да се покренемо, да се пробудимо. Наша Чаршија рачуна на нас!

Ваши Наташа Ростова и Пјер Безухов

Текст изнад не одражава ставове редакције и у потпуности је ауторско дело колумнисте под псеудонимом Наташа Ростова и Пјер Безухов.

Сличне вести

Проглашена листа Савеза 90/Зелених Србије

НС и ДС заједно на изборе у Бајиној Башти

Забрана за камионе преко Дебелог брда и Таре

1 коментар

Milica 21/03/2022 at 15:28

Svako i treba da radi ono za šta se školovao, a ovi naši sa kupljenim diplomama znamo kako rade. Vide se rezultati po celom gradu. NapreDNO.

Одговор

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више