Политика

ЕКСКЛУЗИВНО: Нови снимак „увоза“ бирача из Српске на Новом Београду

Након што је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас објавио снимак на ком се види како се СНС “увози гласаче” у главни град Србије уочи избора, порталу Нова.рс је достављен нови видео у ком је приказана шема пријављивања нових „становника“ Београда.

На снимку, иза ког стоји Странка слободе и правде, а који је направљен 3. фебруара, објашњено је на који начин је организовано издавање држављанства и места пребивалишта за људе који нису из Београда, као и како се координише читавим процесом. Истовремено, снимљен је и дијалог са једним од координатора, који је, према сопственом признању, задужен да обави тај посао и преузме уплатнице.

У разговору за Нова.рс, председница Градског одбора ССП у Београду, Мила Поповић, навела је да поменути снимак, још једна потврда да СНС доводи људе који не живе у Београду како би повећали број гласача на изборима.

“Српска напредна странка више не успева ни уценама радним местом, ни притисцима на породице чланова странке да прикупи довољан број гласова за изборе у Београду. Уништили су Београд и желе да наставе да троше и злоупотребљавају милијарде евра на потпуно погрешне пројекте, који не користе Београђанима. Зато доводе људе из Републике Српске који не живе у Београду, који само због избора постају “Београђани” како би гласали за СНС”, напомиње она.

Поповић наглашава да су напредњаци, после првог снимка, покушали да промене стратегију издавања држављанства.

“Ми смо и то снимили. То што су наставили лажно да пријављују становнике Републике Српске као Београђане и кад смо јавности приказали снимке, доказ је њихове паникем јер губе Београд. О овим злоупотребама обавестићемо Европску унију и ОЕБС. Београђани ће, верујемо, показати да ће они одлучити у каквом граду желе да живе и неће дозволити да их СНС превари”, закључила је она.

Подсетимо, претходно је председник ССП, Драган Ђилас, објавио снимак на ком се види како владајућа странка “увози” сигурне гласове из Републике Српске.

На снимку који је објавио председник ССП, наводи се да је једини услов за добијање држављанства Србије, за људе који су се крајем претходног и почетком овог месеца појавили у полицијским станицама широм Србије, је да гласају за СНС.

“Људи се комбијима довозе у полицијске станице широм Србије, а највише у Београду“, наводе из те странке. На питање одакле су, грађани одговарају да су „преко границе, из Сарајева, Бијељине, из Босне“. Како су навели из ССП-а, свака група има списак и свог координатора.

Сличне вести

Проглашена листа Савеза 90/Зелених Србије

СНС предала листу кандидата за одборнике

Чаршијске

Наше горе лист – на челу Београда?

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више