Култура Најновије вести

Екипа Башта Феста очистила дивље депоније у Националном парку Тара

Током протеклог викенда, екипа Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, заједно са пријатељима фестивала организовала је еко акције чишћења на дивљим депонијама у Националном парку Тара, на локацијама Калуђерске баре и Солотуша.

У сарадњи са Екоцентралом са Таре и уз подршку Националног парка Тара и Јавно-комуналног предузећа „12. септембар“, успешно су очишћене депоније које годинама настају немаром викендаша и житеља Таре. Констатовано је да је велики део отпада од грађевинског материјала, тако да екипа Башта Феста посебно наглашава да је током изградње викендица веома важно и да размишљамо о окружењу у коме желимо да проводимо викенде.

Девети Башта Фест, интернационални фестивал кратког играног филма у Бајиној Башти који се одржава од 30. јуна до 3. јула, подржала је Влада Швајцарске, у оквиру првог позива за реализацију културних и уметничких пројеката и партнерских пројеката програма “Култура за демократију”.

Тај програм подржава независну културну сцену у Србији тако што, користећи културу и уметност, подстиче критичко и креативно размишљање о друштвеним темама од важности за локалне заједнице. Програм такође подстиче и сарадњу актера на независној културној сцени, креирајући простор за промоцију плуралистичких вредности и интеркултуралног дијалога у Србији. Прва фаза пројекта траје од октобра 2021. године до фебруара 2025. и спроводи га Хартефакт фонд.

Сличне вести

Изложа домаће радиности

Сутра акција добровољног давања крви

Преузимање картица „Покрет за децу три плус“

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више