Друштво Најновије вести Просвета

Девет дана распуста

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић донео је одлуку о измени Календара образовно-васпитног рада за основне и средње школе на основу чега ће нерадни дани за ученике бити и 17. и 18. фебрауар.

Предлог о продужетку распуста изнет је на састанку Тима за школе.

”Након бројних консултација и након сагледавања целокупне ситуације и предвиђања да се пик овог таласа вируса очекује средином месеца донео сам одлуку о продужетку распуста. Ученици ће спајањем викенда, државног празника и додатна два дана имати укупно 9 слободних дана. Први радни дан биће понедељак, 21. фебруар”, рекао је министар.

Због тродневног продужетка јесењег распуста у првом полугодишту, као и због ове одлуке, школе су у обавези да до краја школске године надокнаде два радна дана, док ће школска година бити продужена за три дана и уместо до 21. јуна трајаће до петка, 24. јуна 2022. године. Такође, биће померено и одржавање завршног испита за ученике осмог разреда који ће бити одржан 27., 28. и 29. јуна.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се од понедељка 7. фебруара настава у средњим и основним школама за ученике од петог до осмог разредаодвија по комбинованом моделу, док ће ученици од првог до четвртог разреда основне школе наставу похађати непосредно.

Сличне вести

Наше горе лист – на челу Београда?

Мокра Гора проглашена за једно од најбољих туристичких села на свету

Чаршијске

БАЈИНА БАШТА: 17 милиона динара за подстицање енергетске ефикасности

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више