Политика

Четири услова Приштине за одржавање српских избора на Косову

Заменик косовског премијера за европске интеграције, развој и дијалог Бесник Бисљими поднео је предлог специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београд-Приштина Мирославу Лајчаку како би могли да се одрже избори Србије на Косову 3. априла, преноси Демокрациа.

Предлог се састоји од четири тачке и у њему се наводи да ће Србији бити дозвољено да одржи изборе на Косову ако у свим документима и на бирачким местима користи назив „Канцеларија за везу Србије на Косову“, а да је Влада Косова сагласна да додели имунитет и дипломатске привилегије бирачким местима и појединцима укљученим у организацију избора.

Даље се наводи да мисија ОЕБС-а на Косову мора да организује одржавање избора и прикупљање гласова на бирачким местима, док српским политичким партијама и политичарима нец́е бити дозвољено да воде кампању на територији Косова.

Како се наводи, реципроцитет се примењује на грађане Косова који живе у Србији на основу исте праксе, наводи се у предлогу, преноси Косово Онлајн.

Током недавне посете Приштини и Београду, Лајчак и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар истакли су да Србима на Косову треба омогућити да гласају.

Сличне вести

Бивша председница општине доказује свој политички рејтинг, а грађани Бајине Баште трпе уцене напредњака

Проглашена листа Савеза 90/Зелених Србије

СДС предала изборну листу

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више