Друштво Најновије вести Општина

БАЈИНА БАШТА: 17 милиона динара за подстицање енергетске ефикасности

Министарство рударства и енергетике, Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности на основу Јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе, донела је решење, којим су општини Бајина Башта одобрена средства у висини од 8.500.000 динара.

Општини Бајина Башта је одбрен цео износ тражених средства, а из општинског буџета ће за ове намене бити издвојено додатних 8,5 милиона тако да ће укупна субvенција за грађане општине Бајина Башта бити 17 милона динара.

„Веома смо задовољни што нам је одобрен цео износ тражених средства и сматрам је ово одлична прилика да велики број наших суграђана конкурише и добије значајан новац за предвиђене мере за подстицање енергетске ефикасности и то за замену котлова у домаћинствима, замену фасадне столарије, изградњу термичког омотача објекта и соларне панеле“, рекла је председница Привременог органа општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Након завршетка јавног позива за привредне субјекте, који ће изводити радове, биће упућен јавни позив грађанима општине Бајина Башта који желе да користе ове субвенције за мере енергетске ефикасности.

Сличне вести

СНС предала листу кандидата за одборнике

Чаршијске

Укинути ђачки поласци

КВИЗ ЗНАЊА: Ново у Бајиној Башти – летња квиз лига

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више