Политика

Алексић: Сигуран сам да ће Владета Јанковић постати градоначелник Београда

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће та странка и у изборној кампањи понудити грађанима план и програм за „нормалнији и бољи живот“ и да ће опозиција „сигурно победити“ у Београду.

„Сигуран сам да ће Владета Јанковић бити градоначелник Београда после 3. априла. Он је један од највећих живих српских интелектуалаца и доказани борац за демократију. Сигуран сам и да ће Јанковић подржати лустрацију и испитивање порекла имовине и одузимање нелегално стечене имовине и привођење правди без изузетка свих који су се на било који начин у претходним годинама огрешили о моралне и правне норме“, рекао је Алексић у интервјуу листу „Данас“.

На питање „да ли ће Народна странка учествовати у кампањи“, Алексић је рекао да је Народна странка чланица коалиције Уједињена Србија која ће учествовати на изборима.

„Обично они који учествују на изборима учествују и у предизборној кампањи како би грађанима што боље представили своје кандидате и програм, а ми имамо и одличне кандидате и одличан програм, а наставићемо да разоткривамо намере режима да распрода српску земљу, ваздух, реке, шуме, злато, литијум…“, рекао је Алексић.

„Наш циљ је да успоставимо систем у којем ће сви грађани бити једнаки и у којем ће за све важити иста правила, без повлашћених политичких елита. Спровођењем нашег програма створићемо услове да сви грађани Србије, без обзира којим се послом бавили, могу да живе пристојно од свог рада. Помирићемо Србију, зауставићемо агресију и подстицаћемо породичне вредност“, додао је Алексић.

Упитан о потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић, која ће бити прва на листи коалиција Уједињене Србије, Алексић је одговорио да су Тепић и он у претходним годинама били „најистакнутији борци против криминала и корупције, које је режим председника Србије Александра Вучића развио до монструозних размера“.

„Сигуран сам да ће грађани Србије на изборима ценити ту храброст и рад показан у претходних неколико година“, рекао је Алексић за „Данас“.

На питање о састанку представника опозиције са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, Алексић је рекао да је на том састанку било речи о предстојећим изборима и условима под којима ће бити одржани, као и о важним питањима економије, демографије и корупције у Србији.

Сличне вести

ЕКСКЛУЗИВНО: Нови снимак „увоза“ бирача из Српске на Новом Београду

Чаршијске

Здрава Србија предала листу за локалне изборе

Чаршијске

СДС предала изборну листу

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више