Најновије вести Привреда Села

Актуелни подстицаји у сточарству

У току је подношење захтева за подстицаје из области сточарства, саопштили су из Управе за аграрна плаћања.

Како се наводи у саопштењу, у питању су подстицајна средства за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов.

Сточари подстицај за тов стоке могу да остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, свиња, јагњади и јаради од 1. фебруара до 31. јула 2022. године и то за грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула 2021. године до 30. јуна текуће године.

Како је наведено на сајту Управе за аграрна плаћања, захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.

Сточари у истом периоду, од 1. фебруара до 31. јула, могу поднети захтев на снову Правилника о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов.

Правно лице, предузетник и физичко лице, носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, остварују подстицај за најмање две краве отељене у периоду од 1. јула 2021. године до 30. јуна 2022. године.

Висина подстицаја по грлу износи 20.000 динара.

Сличне вести

КОЛУМНА: Смејем се, а плакао бих

Чаршијске

КК „Омладинац“: Жетва медаља на завршном турниру сезоне

Чаршијске

СПОРТСКИ САВЕЗ БАЈИНЕ БАШТЕ: Ракић поново председник

Чаршијске

Оставите кометнар

Ова веб страница користи колачиће како би побољшала Ваше корисничко искуство. Уколико се не слажете са овим то је у реду. Прихватите Прочитајте више